2012. július 8., vasárnap

Ahol csehek remekelnek

Az utóbbi időkben szerencsére mozdulnak a dolgok cseh sör ügyben. A nyitányt az első cseh sörfesztivál jelentette, melynek sikere minden várakozást felülmúlt. Bebizonyosodott, hogy igenis van igény jó minőségű sörökre és az is, hogy itthon is sok híve van e cseh remekeknek!

Szerencsére akadt néhány lelkes kocsmáros, akik vállalva a kockázatot cselekedtek és a hazai multi sörgyáraktól független sörözők nyitására vállalkoztak. Nekik köszönhetően zz elmúlt évekbe sorra nyitottak olyan sörözők, ahol a cseh söröket nem a Pilsner Urquell és a Staropramen és főleg nem a hazai Kozel jelenti.

A Ferdinándban a benešov-i, a Pivo sörözőkben többek között a černa horai, a Hrabalban a nymburki, míg a Bohémiában a nová-pakai sörök szortimentjével ismerkedhetnek a cseh sör hívei. A választék azonban még ennél is szélesebb: a Pivo, a Hrabal és a Bohemia a csapoltak mellett több tucat palackos sört is tart.

A Bohémiában a nová pakai sörök közül a Kumburák és a Podkrkonossky-special és a Pardubicky Porter kapható csapolva. A negyedik csapolt sör mindig más: például volt már Něžný barbar, a Žatec Xantho és Bohemia Regent Prezidentje és a Petra Voka is. Az árak is igazán felhasználóbarátok, hiszen ötszáz forint körüli áron korsónyi pompás cseh söröket kapunk. Ha megéhezne valaki többféle cseh sörkorcsolya is kapható.

A felsoroltak sörözők mellett egyre több helyen, így a Colombo-ban és a Jaromírban is kaphatók cseh sörkülönlegességek. Bátran ajánljuk ezeket a helyeket, mert aki a jó sört szereti, nem fog csalódni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése