2013. január 5., szombat

A morva veréb


Tegnap óta a remek cseh sörök mellé a cseh konyha közkedvelt ételeiből is ízelítőt kaphatunk a Rákóczi úti Hrabal Sörözőben. A választékból mi most a Moravský vepřový vrabec azaz egyik legnépszerűbb kocsmai étel receptjét adjuk közre. További cseh ételek receptjeit találhatja meg  Bohemia Baráti Kör honlapján.



Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg sertéstokány csont nélkül, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só, őrölt bors, 1 kanál zsír, 1 kanál finomliszt
Elkészítése:
A húst nyolc egyforma darabra vágjuk, tepsibe tesszük, majd rászórjuk a felszeletelt hagymát és az apróra vagdalt fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a zsírt a liszttel. Az egészet jól összekeverjük, és előmelegített sütőben puhára sütjük, vizet öntve alá.  A kész „verebeket” savanyú káposztával és krumplis knédlivel szolgáljuk fel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése