2015. január 13., kedd

Bohém szakácskönyv


A méltán híres cseh sörök mellett a cseh szakácsművészet műhelytitkaiba avatja be az ínyenceket a Bohemia Kiskönyvtár régi-új szakácskönyve, mely az első kiadás (Korma Kiadó, 2002) sikere után jelentősen felújítva, kibővítve kínálja a hagyományos cseh ételek receptjeit Vnuk Milošné Piroska és családjának konyhájából, illetve kisebb részben a Bohemia Baráti Kör folyóiratának receptrovatából.
A Magyarországon gombamód szaporodó cseh ételeket is kínáló vendéglőknek, köszönhetően itthon is megkóstolhatjuk a legnépszerűbb fogásokat. Annál azonban nincs jobb érzés, ha magunk tapasztaljuk, hogy nemcsak „csehül állni” lehet, hanem csehül főzni is. Különösebb cseh nyelvtudás nélkül is remek cseh ízeket varázsolhatunk az asztalra a sörkorcsolyáktól kezdve a kiváló leveseken, a jól megtermett csülkökön és knédliféléken keresztül a mennyei kuglófokig.
Reményeink szerint, aki egyszer kézbe veszi e könyvecskét, addig le sem teszi, míg végig nem próbálja a sok finomságot. Ehhez Gyulai Líviusz humoros illusztrációi csinálnak még nagyobb kedvet. A finom bohém sörökhöz jó cseh ételek dukálnak, tehát ne habozzunk, lássunk hozzá elkészítésükhöz és a siker, a jó hangulat nem marad el.
A könyv bemutatója január 19-én 18 órakor AZ ÖSZVÉR-ben (VI. Zichy Jenő utca 38.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése