2015. szeptember 30., szerda

Cseh sörök az Oktoberfesten


Az idei nyáron szinte minden hétvégére jutott valamilyen sörfesztivál – többségük nagy sikert aratott. Ezen a hétvégén – minden bizonnyal – az év utolsó nagyszabású fesztiválja kerül megrendezésre. Az Oktoberfest Budapest így egyúttal évadzáró eseménynek is nevezhető.
A címben idézett cseh sörök, természetesen nem a müncheni fesztiválon jelennek meg, hiszen ott tradicionálisan csak a hat müncheni sörgyár állíthat sörsátrat. Az Oktoberfest viszont sikeres termék, így a névtulajdonosok több városnak – így Párizsnak, New Yorknak és Sydneynek is – adtak engedélyt egy helyi Oktoberfest megrendezésére.

A budapesti Oktoberfestre idén október elseje és negyedike között a Városliget oldalában a Felvonulási téren kerül sor. Itt természetesen az eredeti rendezvénytől eltérően nem csak a müncheni sörgyárak állíthatnak sátrat és pavilonokat, hanem a hazai sörfőzdék és sörforgalmazók is.
Így a Paulaner sörsátor mellett a legnagyobb sátrat a fesztivál „vendége” Csehország állítja. A nachodi Primator , a pardubicei Pernstejn,  a Ceske Budejovice-i Samson, přerovi Zubr, a broumovi Opat, a kacovi Hubertus és a svijani Svijany sörgyárak szinte teljes termékskálája kóstolható lesz a négy nap alatt.
Mindenkit biztatunk, hogy látogassanak ki az eseményre, mert sajnos tavaszig már nem igen lesz lehetőség, hogy ilyen nagyszabású szabadtéri fesztiválon – ahol több mint 100 féle sör között válogathat, és a streetfood konyhák és food truck-ok jóvoltából, pedig gyomor sem marad üresen.


1 megjegyzés: