2015. december 6., vasárnap

Megújuló Lobkowicz


A K Brewery Group, amely egy cseh holding, a 2007-es évben jelent meg a kis és független sörfőzdék piacán. Rövidesen számottevő bevásárlásba kezdett, melyek során tulajdonába került a Janáček (Uherský Brod), Jihlava, Protivín (Platan), Klášter (Hradišti nad Jizerou), Lobkowicz (Vysoký Chlumec), Černá Hora és a Rychtář (Hlinsko) sörgyár és részesedést szerzett a Rohozec és 2010-ig a Svijany sörgyárakban is.

Amikor a csoport felvette a Pivovary Lobkowicz nevet sem sok minden változott, csak a márkanévvel szerettek volna egy olyan cseh elnevezést, mellyel könnyebben növelhetik ismertségüket a hazai piacon és jól bevezethető export esetén is. A csoport vezető söre – sokáig az egyetlen a Lobkowicz néven – a tizenkettes Premium lett.

Idén azonban egy kínai befektető vásárolta meg a csoport részvényeinek 70 százalékát és valószínűleg ennek eredménye a Lobkowicz márka további erősődése. Lobkowicz néven a Premium Ležák mellett van már Premium Ale, Premium Černý, Premium Kvasnicový és egy alkoholmentes sör is Lobkowicz márkanéven. Ezek közül az ale és a búzasör készül Vysoký Chlumecben, a többi sört Protivínben főzik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése