2015. december 17., csütörtök

Söröskönyvek karácsonyra

Az alábbi könyvek megrendelhetők a malatakonyvek@gmail hu címen vagy érdeklődhet a bejegyzés alatt a hozzászólásokban

Cseh ételek (főzzünk csehül)
A méltán híres cseh sörök mellett a cseh szakácsművészet műhelytitkaiba avatja be az ínyenceket a Bohemia Kiskönyvtár régi-új szakácskönyve, mely az első kiadás (Korma Kiadó, 2002) sikere után jelentősen felújítva, kibővítve kínálja a hagyományos cseh ételek receptjeit. A Magyarországon gombamód szaporodó cseh ételeket is kínáló vendéglőkben itthon is megkóstolhatjuk a legnépszerűbb fogásokat. Annál azonban nincs jobb érzés, ha magunk tapasztaljuk, hogy nemcsak „csehül állni” lehet, hanem csehül főzni is. Különösebb cseh nyelvtudás nélkül is remek cseh ízeket varázsolhatunk az asztalra a sörkorcsolyáktól kezdve a kiváló leveseken, a jól megtermett csülkökön és knédliféléken keresztül a mennyei kuglófokig.
Ára: 1200,-

Maláta (sörirodalmi antológia)
1993 februárjában egy új folyóirat jelent meg Maláta sörirodalmi és kocsmakulturális folyóirat címmel. A szerkesztők szándéka egy olyan szórakoztató, ismeretterjesztő, irodalmi lap készítése volt, amely amellett, hogy választ ad a sörivók olyan fontos kérdéseire, hogy például, hogy kerül a hab a sör tetejére, vagy hány sörgyár működik Kuala Lumpurban, egyben összegyűjti a sör hazai irodalmát és szembeszegülve a trendekkel beszámol a kocsma egykori és mai kulturális szerepéről. A lap kilenc évfolyamon keresztül elégíthette ki sörszerető és kocsmajáró olvasói kulturális és irodalmi igényeit.
Ára: 1200,-Sörmentén Prága (harmadik, aktualizált és bővített kiadás)
Kiadványunk régi hiányt pótol a maga műfajában: magyar szerzők mutatják be Európa egyik legszebb városát, annak ismert és kevésbé ismert sörözőit valamint a remek italokat. Egy prágai séta feledhetetlen élményt a műemlékek csodálóinak éppúgy, mint az örök szomjazóknak. Az össze nem téveszthető sörözők legendája, címjegyzéke, a kocsmai anekdoták gyűjteménye szájról szájra terjed.Könyvünk célja nem csak az, hogy elkalauzolja a bolyongót korsótól korsóig Prágában, hanem az is: az ízek harmóniája mellett, figyeljenek fel a város sok évszázados kulturális értékeire, finom és apró részleteire is. A könyv készítői nemcsak a sörök barátainak ajánlják a művet, hanem minden olyan látogatónak, aki számára egy város megismeréséhez hozzátartozik a helyi ételek és az italok kipróbálása is.
Ára: 3000,-

Sörmentén Budapest
Úgy gondoljuk, egy várost legalább annyira meg lehet ismerni vendéglátóhelyei, mint mondjuk középületei, múzeumai, kulturális eseményei által. A kocsmák - ne féljünk nevén nevezni ezeket az intézményeket - ugyanis elsősorban a város lakóit és csak másodsorban a turistákat, a messziről jötteket szolgálják. Ezért változik a sörözők, borozók, éttermek, lokálok arculata, hangulata kerületenként: ahogy alkalmazkodik a közönség a vendéglátóhelyhez, úgy alkalmazkodik arculatával a kocsma is a környékhez. A globalizáció ezen a téren is érezteti hatását, "trendi" helyet ma már bárhol találhatunk, de az autentikus vendéglátás ma is saját környezetéről árulkodik.
Könyvünk ezért – reményeink szerint sajátságos útikalauzként – ebből a nézőpontból igyekszik képet festeni fővárosunkról, lehetőség szerint minél többet mesélve Budapest többi arcáról is.
Ára: 1800,-


Sörmentén Bécs
Gyanítható, hogy alig akad olyan világjáró honfitársunk, aki legalább egyszer ne fordult volna meg Bécsben. Annak idején, mikor harmincegynéhány éve ismét kinyílt előttünk Nyugat-Európa csillogó-villogó világa, sokan járták végig a Mariahilferstrasse hazai viszonyokhoz képest elképesztő választékú üzleteit, de a város vendéglátásával csak kevés honfitársunk ismerkedett meg közelebbről. A gondosan beosztott schillingekből csak ritkán jutott egy Melange-re valamelyik híres bécsi kávéházban, a gyerek sem kaphatott Sacher tortát vagy Apfelstrudelt és apa sem sörözhette el valamelyik kellemes bejzliben két nylon harisnya árát.
Ma már minden másképp van. A császárvárost felkereső magyar turisták inkább a múzeumok érdekes kiállításait, a város nevezetességeit keresik fel, és szívesen ismerkednek meg Bécs vendéglátásával is. Kávéházak, cukrászdák, borozók és nem utolsósorban sörözők, kisvendéglők sokasága kínálja a klasszikus bécsi specialitásokat éppúgy, mint a kontinentális, vagy éppenséggel tengerentúli nemzeti konyhák különlegességeit. Reméljük rendhagyó útikalauzunk segíteni fog Önöknek abban, hogy bécsi utazásuk még teljesebb legyen.
Ára: 1800,- FtSörmentén Csehország
Sörmentén sorozatunk negyedik könyve, térképekkel, sok-sok színes fotóval, gasztronómiai, sörtörténeti tudnivalókkal színesítve. A Prága sörkalauz nagy sikerén felbátorodva, és tudván, hogy évről évre egyre több magyar turista fedezi fel ennek a közeli utazási célpontnak a különlegességeit. A sörhöz kapcsolódó látnivalók mellett megpróbálunk természetesen minél többet megmutatni e nagyszerű országból, hiszen fontosnak érezzük, hogy a magyar turisták egyre inkább megismerjék a Prágán kívüli tájakat is, felfedezzék a csodálatos várakat és kastélyokat; a hangulatos kis városkákat és a nagy múltú fürdőhelyeket.
Ára: 3000,-Český Krumlov
Az utóbbi évtizedben egyre több magyar turista látogat Dél-Csehországba és ezen belül is Český Krumlov elragadó városába. Régen itt volt már az ideje, hogy a magyar utazók egy kicsit bővebben is megismerkedjenek a város és környéke történelmével, látnivalóival, ünnep- és hétköznapjaival.
Személyes hangvételű útikalauzunkat tíz éve a városban élő szerzőnk úgy állította össze, hogy minden Kedves Olvasó megtalálja benne azt, amire szüksége lehet: a pompás épületeket és parkokat, a tényeket és legendákat, múltat és jövőt, az estek mámorát és az álmos másnapokat, valamint a tágabb környék hasonlóan vonzó 20 látnivalóját is.
Ára: 1800,- 
Egyperces történetek a sörről
Ha érdeklik az olyan fontos kérdések a sörről, hogy mióta főz az emberiség sört, milyen cselekkel hamisították azt, hogy a nők hogyan viszonyulnak ehhez a férfiasnak tartott italhoz, hogy melyek az árpalé nevezetes városai, és mi minden történhet meg egy kocsmában, akkor nem hagyhatja ki ezt a könyvet, melyben kilencvennégy egyperces történet választ ad minderre. A rövid történetek olvashatóak buszon, villamoson, kocsmában egy sör mellett, vagy az ágyban lefekvés előtt; szép sorban és összevissza, de biztos, hogy az olvasó az ismereteit a sörről szórakozva gyarapíthatja.
Ára: 1200,-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése