2016. január 17., vasárnap

A Budvar sikeres éveA budejovicei sörgyár, amelyet 1895-ben alapított meg részvényesek egy csoportja, az utolsó állami tulajdonban levő sörfőzde Csehországban. A dél-cseh sörfőzde körül sokáig legyeskedett kérőként az amerikai Anhauser-Bush, de a sörfőzde nem eladó. A nagyhírű márka és a néhány éve bevezetett Pardál nagyon jó évet zárt 2015-ben is.

A Budweiser Budvar sörgyár az elmúlt 10 évben, 39 százalékkal növelte a termelését. A tavalyi növekedés 10 százalékos volt és a termelés meghaladta az 1,6 millió hektolitert. Ami azért is különösen figyelemreméltó, mert a cseh piac évek óta stagnál.

A cseh sör jó híre azonban az exportpiacok további bővülését eredményezte, ennek köszönhetően nincs okuk panaszra a sörgyártóknak. A Budweiser Budvar a hagyományos piacai – Ausztria, Németország és Szlovákia – mellett növelte eladásait Olaszországban, Kanadában és Svédországban és komoly versenyben van a szépen fejlődő orosz sörpiacon is. Tavaly több afrikai országba, mint Egyiptom, Mali vagy Niger ugyancsak bevezetésre került a cseh márka.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése