2016. január 10., vasárnap

Liszensz Krusovice?


A martfűiek számára nyilván örömhír, hogy rövidesen a város sörgyárában készül majd a Krusovice sör. A sörbarátok számára viszont egyáltalán nem az. Az eddigi tapasztalatok szerint a hazai gyárakban készített liszensz sörök – nyilván nem véletlenül – nem érték el az eredeti minőségét. Elég ha csak a Branikra, a Kozelre vagy akár a Staropramenre gondolunk.

A hazai gyártás előnye a multi számára nyilván az olcsóság és az, hogy egy jól bevált márka nevét használva könnyedén tudja bevezetni a piacra a terméket. Szerencsés esetben a fogyasztó megfelelő minőségű sör kap kevesebb pénzért, de a gyakorlat többnyire minőségromlást mutat.

Mindenesetre mi őszintén reméljük, hogy ezúttal ok nélkül aggódunk a Krusovice minőségéért. Igazán jó lenne, hogy egyszer végre itthon is főznének egy a csehországi minőséggel azonos liszensz sört. Aggodalomra azért a cseh sörök barátainak nincs okuk, hiszen 2016-ban is a cseh importsörök széles kínálatából választhatnak – erősödik a Bernard és a Lobkowicz hazai poziciója, továbbra is lesz Primátor, Postřižinské, Dudák,  Ježek, Svijany, hogy csak néhányat említsük a választékból. 

1 megjegyzés:

  1. Kedves cikk író!
    A Krusovice import termék, NEM Magyarországon készül! Aki egy kicsit is figyelmes, láthatja a palackokon/dobozokon, hogy a gyártó továbbra is Csehország, itthon csak forgalmazzák. Óriási a különbség.

    VálaszTörlés